Kilka słów... o nas

  • about us

Kamil Tłuczek

  Absolwent Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. W kuchni pracuje nieprzerwanie od 15 lat. Obecnie jest szefem kuchni w restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie oraz Starym Browarze Rzeszowskim. Zdobywca II miejsca w Bocuse D’or Poland 2021 oraz zwycięzca Bocuse D’or Poland 2023 . Dwukrotnie zdobył tytuł Mistrza Polski w podawaniu Baraniny. Podwójny zwycięzcą konkursu kulinarnego Smaki Galicji. Wraz ze swoim niezastąpionym zespołem kuchennym trzykrotnie wywalczył tytuł najlepszej restauracji w Polsce, w największym polskim festiwalu kulinarnym „Restaurant Week Polska”. W kuchni jest tradycjonalistą, zakochanym w rodzimej kuchni polskiej i regionalnej. Swoje inspiracje kulinarne czerpie także z kuchni francuskiej oraz włoskiej. Uwielbia łączyć tradycje z nowoczesnością. Tworząc swoje potrawy stawia przede wszystkim na jakość produktu, smak, aromat, różnorodność tekstur i estetykę. Uwielbia przygotowywać mięsa z szczególności ceni sobie jagnięcinę, wołowinę oraz kaczkę. Jego autorytetami kulinarnymi są Gordon Ramsay i Paul Bocuse – świetni i nietuzinkowi szefowie kuchni. 

 

Graduate of the Economic School Complex in Rzeszow. He has worked continuously in the kitchen for 15 years. He is currently the chef at the Patio restaurant in the Grand Hotel Boutique in Rzeszow and the Old Brewery Rzeszow. Winner of second place in Bocuse D'or Poland 2021 and winner of Bocuse D'or Poland 2023, he has twice won the title of Polish Champion in serving lamb. Double winner of the Flavors of Galicia culinary competition. Together with his kitchen team, he won the title of best restaurant in Poland three times, in the largest Polish culinary festival "Restaurant Week Poland". In the kitchen, he is a traditionalist, in love with native Polish and regional cuisine. He also draws his culinary inspiration from French and Italian cuisine. He loves to combine tradition with modernity. When creating his dishes, he focuses primarily on product quality, flavor, aroma, variety of textures and aesthetics. He loves to prepare meats with a particular appreciation for lamb, beef and duck. His culinary authorities are Gordon Ramsay and Paul Bocuse - great and unusual chefs.

 

 

1

Kamil Tłuczek

Przygody Kamila z gastronomią mają swój początek w domu rodzinnym. To tam, jako dziecko, przyglądał się swoim rodzicom, którzy z pasją oddawali się przyrządzaniu smacznych potraw. Kamil obserwował ich i pomagał, a jego zamiłowanie do kulinariów rosło. Do dzisiaj pamięta smak potraw przyrządzonych przez rodziców, które jak sam mówi, „są nie do podrobienia”. Zarażony już pasją do gastronomii rozpoczął naukę w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie, a swoją pierwszą, jak to określa, „ciekawą pracę” podjął w Czarnym Kocie, która swego czasu była jedną z lepszych restauracji w Rzeszowie.

Kulinarne sukcesy i… niepowodzenia Kamil Tłuczek dwukrotnie wygrał konkurs Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny. Jest również podwójnym zwycięzcą konkursu kulinarnego Smaki Galicji. W 2018 r. stanął na podium w finale Kulinarnego Pucharu Polski, zajmując trzecie miejsce. Niestety w 2019 r. na tydzień przed finałem KPP złamał rękę, co wykluczyło go z walki o spełnienie tego marzenia. Jak jednak sam powiedział: „co się odwlecze...”. Wraz z swoimi niezastąpionym zespołem kuchennym trzykrotnie wywalczyli tytuł najlepszej restauracji w Polsce w największym polskim festiwalu kulinarnym Restaurant Week Polska. Kulinarne inspiracje Swoje inspiracje kulinarne czerpie m.in. z kuchni francuskiej i włoskiej. Cała dotychczasowa przygoda zwięczona została 1 miejscem w konkursie Bocuse d'Or Poland 2023! Uwielbia łączyć tradycje z nowoczesnością. Tworząc swoje potrawy stawia przede wszystkim na jakość produktu, smak, aromat, różnorodność tekstur i estetykę. Uwielbia przygotowywać mięsa, w szczególności ceni sobie jagnięcinę, wołowinę oraz kaczkę. Jego idolami kuchennymi są Gordon Ramsay i Paul Bocuse - świetni i nietuzinkowi szefowie kuchni. Największe kulinarne marzenie Kamila to wygranie Kulinarnego Pucharu Polski oraz Bocuse d’Or i stworzenie własnej restauracji, gdzieś na wsi pod miastem.

Kamil Tłuczek

Kamil's adventures with cooking begin in the family home. As a child, he watched his parents preparing tasty dishes with passion and devotion. Kamil watched and helped, and his love of cooking grew. To this day, he remembers the taste of dishes prepared by his parents, which, as he himself says, are "impossible to imitate". Already passionate, he started studying at the Economic School Complex in Rzeszów, and started his first, as he calls it, "interesting job" in Czarny Kot, which was once one of the best restaurants in Rzeszów.

Culinary successes and ... failures, Kamil Tłuczek won the competition of the Polish Mutton Serving Championship twice. He is also a double winner of the „Tastes of Galicia” culinary competition. In 2018, he managed to be on the podium in the final of the Polish Culinary Cup, taking third place. Unfortunately, in 2019, a week before the finals, he broke his arm, which excluded him from the contest and following his dream. However, as he said: "Better later than never". Together with his irreplaceable kitchen team, they have won the title of the best restaurant in Poland three times in the largest Polish culinary festival, Restaurant Week Polska. He draw his culinary inspirations, among others, from French and Italian cuisine. All this resulted in 1st place in the Bocuse d'Or Poland 2023 competition! He loves to combine tradition with modernity. When Kamil creates his dishes, he focuses primarily on the quality of the product, taste, aroma, variety of textures and aesthetics. He loves to prepare meat, especially lamb, beef and duck. His kitchen idols are Gordon Ramsay and Paul Bocuse - great and extraordinary chefs.Kamil's greatest culinary dream is to win the Polish Culinary Cup and Bocuse d'Or and to create his own restaurant, somewhere in the countryside near the city.

Patrycja Szczepaniak

Uczennica Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. Patrycja mimo młodego wieku, ma na swoim koncie wiele sukcesów, tj.
- I miejsce podczas konkursu Bocuse D'or Poland 2023
- II miejsce w IX Ogólnopolskim Konkursie dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny.
- II miejsce w konkursie Junior Culinary Cup 2020
- I miejsce w I Podkarpackim Konkursie Kulinarnym Horeca Expo Rzeszów w 2019
- Europejski konkurs EkoGala 2022
- II miejsce w Kulinarnym Pucharze Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego 2023
- I miejsce podczas Kulinarnego konkursu „Rozwiń kulinarne skrzydła” 2023

Patrycja Szczepaniak

Student of the Economic School Complex in Rzeszów. Patrycja, despite her young age, has many successes to her credit, ie.
- 1st place during the Bocuse D'or Poland 2023 competition
- Second place in the IX National Competition for catering schools for the best culinary recipe
- Second place in the Junior Culinary Cup 2020 competition
- First place in the 1st Subcarpathian Culinary Competition Horeca Expo Rzeszów in 2019
- European competition EkoGala 2022
- Second place at the Polish Beef and Pork Culinary Cup 2023
- First place during the Culinary competition "Rozwiń kulinarne skrzydła/Spread the Culinary Wings" 2023

Menu degustacyjne - Tasting menu

Kilka słów - more

O nas / about us!