Absolwent Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. W kuchni pracuje nieprzerwanie od 20 lat. Obecnie jest szefem kuchni w restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie oraz Starym Browarze Rzeszowskim. Zdobywca II miejsca w Bocuse D’or Poland 2021 oraz zwycięzca Bocuse D’or Poland 2023 . Dwukrotnie zdobył tytuł Mistrza Polski w podawaniu Baraniny. Podwójny zwycięzca konkursu kulinarnego Smaki Galicji. Wraz ze swoim niezastąpionym zespołem kuchennym trzykrotnie wywalczył tytuł najlepszej restauracji w Polsce, w największym polskim festiwalu kulinarnym „Restaurant Week Polska”. W kuchni jest tradycjonalistą, zakochanym w rodzimej kuchni polskiej i regionalnej. Swoje inspiracje kulinarne czerpie także z kuchni francuskiej oraz włoskiej. Uwielbia łączyć tradycję z nowoczesnością. Tworząc swoje potrawy stawia przede wszystkim na jakość produktu, smak, aromat, różnorodność tekstur i estetykę. Uwielbia przygotowywać mięsa, w szczególności ceni sobie jagnięcinę, wołowinę oraz kaczkę. Jego autorytetami kulinarnymi są Gordon Ramsay i Paul Bocuse – świetni i nietuzinkowi szefowie kuchni.
A few words about me...
I am a graduate of the School of Gastronomy in Rzeszów and have been working in professional kitchens for over 20 years. I currently serve as the Head Chef at Patio Restaurant in the Grand Hotel Boutique in Rzeszów, as well as at Stary Browar Rzeszowski.
I was awarded 2nd place in Bocuse d’Or Poland 2021 and became the winner of Bocuse d’Or Poland 2023. I am also a two-time Polish Champion in lamb preparation and a double winner of the “Flavors of Galicia” culinary competition. Together with my exceptional kitchen team, I have earned the title of Best Restaurant in Poland three times during the country’s largest culinary festival, Restaurant Week Polska. In the kitchen, I am a traditionalist deeply in love with Polish and regional cuisine. I also draw inspiration from French and Italian culinary traditions. I enjoy combining heritage with modernity — focusing on product quality, flavor, aroma, textural variety, and presentation in every dish I create. I am especially passionate about working with meat, particularly lamb, beef, and duck. My culinary role models are Gordon Ramsay and Paul Bocuse — both remarkable and visionary chefs whose work continues to inspire me.
"Patrycja Szczepaniak
Patrycja Szczepaniak
Absolwentka Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie,obecnie studentka dietetyki.
Patrycja mimo młodego wieku, ma na swoim koncie wiele sukcesów, tj.
- I miejsce podczas konkursu Bocuse D'or Poland 2023
- II miejsce w IX Ogólnopolskim Konkursie dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny.
- II miejsce w konkursie Junior Culinary Cup 2020
- I miejsce w I Podkarpackim Konkursie Kulinarnym Horeca Expo Rzeszów w 2019
- Europejski konkurs EkoGala 2022
- II miejsce w Kulinarnym Pucharze Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego 2023
- I miejsce podczas Kulinarnego konkursu „Rozwiń kulinarne skrzydła” 2023
A graduate of the School of Gastronomy in Rzeszów and currently a student of Dietetics.
Despite her young age, Patrycja has already achieved numerous successes, including:
1st place in Bocuse d’Or Poland 2023
2nd place in the 9th National Culinary Schools Competition for the best culinary recipe
2nd place in Junior Culinary Cup 2020
1st place in the 1st Subcarpathian Culinary Competition Horeca Expo Rzeszów 2019
Participation in the European EkoGala Competition 2022
2nd place in the Culinary Cup of Polish Beef and Pork 2023
1st place in the culinary competition “Spread Your Culinary Wings” 2023